İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: “İktidarın değişmesi şart oldu”

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Vahim gidişat karşısında siyasi iktidarın değişmesi şart oldu." dedi

171 kez okundu.
İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: “İktidarın değişmesi şart oldu”

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Türkiye İstatistik Kurumu'nun(TÜİK) duyurduğu enflasyon rakamları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Zorlu, Türkiye İstatistik Kurumu’nun Ekim 2022 tüketici enflasyonunu; aylık yüzde 3,54, yıllık yüzde 85,51 olarak açıkladığını belirterek, “TÜİK’in açıkladığı bu tartışmalı enflasyon rakamları bile ülkemizin ne kadar kötü yönetildiğinin ve artan ekonomik sorunların mevcut siyasi iktidar tarafından çözülemeyeceğinin göstergesidir.” dedi.

Ana harcama gruplarındaki tüketici enflasyonuna bakıldığında yoksulun daha da yoksullaştığı bir dönemden geçildiğini öne süren Zorlu, “TÜİK’e göre yüzde 99,05, İTO’ya göre yüzde 115,91 olan yıllık gıda enflasyonu; tüketimlerinde gıdanın payı yüzde 30’un üzerinde olan en dar gelirli hanelerimizin yoksullaşma ve yoksunlaşmasına neden oluyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Zorlu, TÜİK’in açıkladığı tüketici ve üretici enflasyonu arasında yaşanan farklılığın gelmekte olan büyük problemleri işaret ettiğini ifade ederek, “Üretici fiyatlarındaki yıllık yüzde 157,7 artış son 40 yılın en yüksek düzeyidir. Üretici enflasyonu ile tüketici enflasyonu arasındaki 72,2 puanlık fark, Cumhuriyet tarihimizin en yüksek düzeyi olurken enflasyonda 40 yıl öncesine döndüğümüz ortadadır.” diye konuştu.

Üretici fiyatlarının 12 aylık ortalamasının yıllık değişimine göre hesaplanan yeniden değerleme oranı yüzde 122,93’e ulaştığını dile getiren Zorlu, şunları kaydetti:

Vatandaşlarımız açısından en kritik husus ise üretici fiyatlarındaki bu artışın ve ekonominin genel seyrinin tüketici fiyatlarında kalıcı bir düşüşe sebep olmayacağı yönündeki tespitimizdir. Aksi bir karar alınmadıkça gelecek yıl vergi, harç ve cezalarda bu oranda bir artış yaşanacak.”

Zorlu, konuya ilişkin değerlendirmelerine şöyle devam etti:

“Böylesine zor bir tablo karşısında siyasi iktidarın; ‘Aralık ayını bekleyin.’ diyerek vatandaşımıza bir lütuf gibi sunduğu şey ise rakamlar üzerinde bir illüzyon yaratmaktan ibaret. Bu yolla ücretlilere yapılacak zamlarla da oynanmak istenmektedir. Her bir vatandaşımız bu yeni aldatmacayı iyi görmeli. Zira geçen yılın son ayında yüzde 13,58 olan aylık tüketici enflasyonunun etkisiyle bu yılın sonunda tüketici enflasyonunda tamamen hesaplamadan kaynaklı bir düşüş yaşanacak. Öyle ki 2022’nin son iki ayında aylık enflasyonun ortalama yüzde 3 gelmesi durumunda dahi yıl sonu yıllık enflasyon yüzde 67,4’e düşecek.”

“Vahim gidişat karşısında siyasi iktidarın değişmesi şart oldu” diyen Zorlu, “Aslında milletimizin derinden etkilendiği hayat pahalılığında bir değişim olmayacağı gibi fiyat artışlarında daha büyük maliyetli bir süreç önümüzdeki aylarda bizleri bekliyor. Genel Başkanımız Meral Akşener’in belirttiği üzere; Türkiye Ekonomi Modeli çökmüş, çöp oldu. ‘’Faiz sebep, enflasyon sonuçtur.’’ teorisi masalı Türkiye'nin gerçekleri karşısında yenildi.” dedi.

Zorlu, “Biz İYİ Parti olarak liyakatli kadrolarımız ve projelerimizle milletimizi kısa bir süre içerisinde rahatlatacak iktidar sorumluluğunu üstlenmeye hazır olduğumuzu paylaşmak isteriz.” ifadesini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: “İktidarın değişmesi şart oldu”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lahbib: Demokrasi ve hukukun üstünlüğü asla garanti altına alınmaz ve dikkat gerektirir
Lahbib: Demokrasi ve hukukun üstünlüğü asla garanti altına alınmaz ve dikkat gerektirir
IDF: Mısır sınırında birkaç şüpheli tespit edildi ve ateş açıldı
IDF: Mısır sınırında birkaç şüpheli tespit edildi ve ateş açıldı