DEVA Partili Avşar: "Milletin ihtiyacını milletin parasıyla millete satıyor"

DEVA Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Cem Avşar, Kızılay’ın depremin üçüncü gününde AHBAP’a para karşılığı çadır verdiği ortaya çıkması hakkında partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulundu.

2194 kez okundu.
DEVA Partili Avşar:

Kızılay’da acayip acayip işler oluyor. Arada 46 milyon liralık çadır, 14 milyon liralık gıdadan oluşan toplamda en az 60 milyon liralık bir ticaret dönüyor diyen Avşar, “O da şimdilik bildiğimiz kadarıyla. AHBAP, iktidar papağanlarının deprem zamanında güvenilmez olduğunu söylediği dernek. Parayı nereden topluyor? Bağışlardan. Bağış adı üstünde karşılıksız yapılan iyilik. Millet bağış yapıyor. Sen bizim tüccar Kızılay’a bak hele. İşin ticaretine vurmuş. Milletin ihtiyacını milletin parasıyla millete satıyor” diye konuştu.

Depolarda çadır stokları bulunduğunu söyleyen Avşar, “Kardeşim zaten o çadırları ve yemekleri deprem bölgesine göndermeyecek miydiniz? Orada ücretsiz dağıtmayacak mıydınız? Allah aşkına deprem olmuş ya. Millet dışarıda soğuktan dondu, dondu. Siz niye hala stokta çadır tutuyorsunuz? Kendiniz niye dağıtmıyorsunuz? Stoklarınızda neden yeteri kadar çadır bulundurmuyorsunuz? Niye felaketin ortasında fatura kesme derdine düştünüz?” dedi.

Kızılay Başkanı’nın yaptığı açıklamaları değerlendiren Avşar, “Kızılay Başkanı açıklama yapıyor. Kızılay satmamışmış da iştiraki satmışmış da, hem de maliyetine satmışmış da… Yasalmış da mışmış, ahlakiymiş de mişmiş! Yahu, millet onu mu soruyor?” diye belirtti.

Felakette niye çadırları ve yemekleri bölgeye götürmüyorsunuz da satıyorsunuz diye soran Avşar, “Bunları zaten AFAD’a satacaksan, AHBAP’ı daha çok çadır için niye doğru yönlendirmiyorsun? ‘Git kardeşim, özel sektörden bul’ niye demiyorsun? ‘Elimizde az çadır var. Ben bunları AFAD’a vereceğim. Senin ayrıca getireceğin her çadır daha faydalı olur’ niye demiyorsun?” şeklinde konuştu.

Kızılay’ı aile holdingine çevirmek mi ahlaki diyen Avşar, “Üstelik iddiaya göre 9 Şubat’ta, depremin üçüncü gününde Kızılay Portföy diye bir iştirak kurmuş. Allah aşkına, sizin derdiniz ne? Bu ne duygusuzluk? Aklınıza portföy işleri mi geliyor? Siz, milletin ciğeri yanarken yatırım işleri yapmayı mı ahlaki görüyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi
İzmir’de yol kenarına bırakılan karavanlara yönelik çalışma
İzmir’de yol kenarına bırakılan karavanlara yönelik çalışma