ESRA RENGİZ DEĞİL ORGANİK BAŞARI
Ahmet NAS

ESRA RENGİZ DEĞİL ORGANİK BAŞARI

Bu içerik 4216 kez okundu.

Sizlere bugün 10 parmağında 100 marifet olan bir cevherden bahsedeceğim.

Esra ÜÇCAN mimar, İstanbul'da, Muğla'da alanında çalışmaları var.  Resim&grafik çiziyor, bestekâr, solist vb. daha ne olsun.

Strazburg Ulusal Mimarlık Fakültesi'nde mimarlık eğitimi alan Esra ÜÇCAN müziği de hep tahsili ile birlikte sürdürmüş. Öyle ki İlk müzikal parçasını 11 yaşındayken bestelemiş.

Enstrümanına hakim olarak çalan ÜÇCAN resitaller veriyor küçük yaştan itibaren. İlk akustik piyano albümünü 2005 yılında Bilkent Üniversitesi Konser Salonu'nda kaydediyor. Yine İlk Single'i Hanım Kız'ı 2017 yazında piyasaya çıkarıyor.

Mezuniyetinden sonra bir müddet Fransa' da mimar olarak çalışmaya başlayan müzisyenimiz ismini Hak ediyor, isminin hakkını veriyor:

Zira Esra Farsça'da Nadide bir çöl çiçeği demek. Kur'an'da İsra süresinde ise; "Karanlıkta yol gösteren" anlamına geliyor.

İşte tekdüzeleşmiş, yozlaşmış günümüz dejenere müziğine yol gösterecek donanımda Esra. Hem virtüöz hem bestekâr hem de solist kimliğiyle.

Söz yazıyor, besteliyor adaptasyon çalışmaları yapıyor. Karantina sürecinde balkonundan sıkılmasınlar diye mahallelisine konser veriyor. Yine Evde Kal etkinlikleri kapsamında Akustikhane kanalında kendi adapte ettiği 3 Fransızca eseri ard arda okudu canlı yayında: "La Liberte, L’amour, La Souffrance" isimleri şarkıların sırasıyla saydığım gibi.

Eski müsteşar, diplomat, Roman Yazarı Fikret Necip ÜÇCAN'ın kızı olan Esra ÜÇCAN bugünlerde zaferini kutluyor.

Reklamsız, fake takipçisiz fıtri bir şekilde sosyal video paylaşım kanalı 3000'e ulaştı. Yani Esrarengiz değil organik bir başarı sağladı.

Kaliteli, slow, sakin, melodileriyle sadece kulaklara değil ruhlara huzur veren Esra'yı can-ı gönülden kutluyoruz, tebrikler.
Bir mesaj yaz...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Işıkhan, Beşiktaş’taki yangında hayatını kaybeden işçileri andı
Bakan Işıkhan, Beşiktaş’taki yangında hayatını kaybeden işçileri andı
BM: Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde toplumsal cinsiyete dayalı şiddet yüksek seviyelerde
BM: Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde toplumsal cinsiyete dayalı şiddet yüksek seviyelerde