Blackout öncesi FOMC

FOMC perspektifi… FOMC öncesi blackout başlamadan önce, son veriler ışığında politika görüşlerinin ne derecede netleşmekte olduğuna göz atmakta fayda var.

160 kez okundu.
Blackout öncesi FOMC

FOMC perspektifi… FOMC öncesi blackout başlamadan önce, son veriler ışığında politika görüşlerinin ne derecede netleşmekte olduğuna göz atmakta fayda var. Bazı politika yapıcılar, Temmuz ayında bir başka agresif faiz artırımına desteklerini zaten dile getirdiler ve bu görüş ağırlık kazanarak temel varsayım ile fiyatlamalara yansıyacak görünüyor.

Fed konuşmacıları… Atlanta Fed Başkanı Bostic, son enflasyon verilerini endişe verici olarak nitelendirdi ve 100 baz puan dahil her senaryonun masada olduğunu vurguladı. New York Times'a konuşan San Francisco Fed Başkanı Daly, 75 baz puanlık artış en olası ihtimal olsa da 100 baz puanlık artışın da seçeneklerden biri olduğunu belirtti.

Faiz fiyatlaması… Yatırımcılar, ABD tüketici fiyatlarının Haziran ayında bir önceki yıla göre %9,1 yükseldiğini ve 1981 sonundan bu yana en büyük kazancı elde ettiğini göstermesinin ardından, Fed'in bu ayın sonlarında yapacağı toplantıda faiz oranlarını 100 baz puan artıracağına dair bahisleri artırdı.

Fed vadeli fonları faiz fiyatlaması… Kaynak: Bloomberg, CME Fedwatch

Sonuç? Fed'in 26-27 Temmuz'daki toplantısında hedef federal fon oranını 1 puan artırabileceğine dair fiyatlamalar aktiflik kazanmış durumda. Haziran ayındaki beklenti üstü tüketici fiyat endeksinin ardından piyasa beklentileri yükselmeye başladı ve Kanada Merkez Bankası'nın faiz oranını %1 artırmasıyla daha da yükseldi. Fed'in Haziran ayı toplantı tutanakları, FOMC'nin enflasyonla mücadelede kararlı olduğuna yeterince inanılmazsa daha yüksek fiyatlara yönelik beklentilerin “yerleşeceğine” dair yaygın endişeye işaret etmişti. Bu, komitenin büyük bir bölümünün faiz oranlarını %3 bandının üzerine çıkarmaya kararlı olduğunu gösteriyor. Reel ekonomik büyüme yavaşlarken şahin Fed beklentilerinin devam etmesi nedeniyle, getiri eğrisi daha da tersine dönebilir.

Kaynak: Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Blackout öncesi FOMC
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Meloni, Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya geldi
Meloni, Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya geldi
116. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası tercih başvuruları başladı
116. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası tercih başvuruları başladı